Begin september is de crowdfundingsactie voor het Levend Archief afgerond. Het initiatief van het Radboudfonds voor het het realiseren van een professionelere droogruimte in de proeftuinen op de campus van de Radboud Universiteit heeft €12.906 opgeleverd en heeft het streefbedrag van €10.000 overschreden. Naast dat Het Levend Archief een grote stap kan maken in het opslaan van zaden in de Nationale Zadencollectie heeft de crowdfunding er ook voor gezorgd dat het belang van de bescherming van plantensoorten nog breder uitgedragen kon worden. 346 mensen en bedrijven hebben Het Levend Archief gesteund en hebben daarbij talloze warme en enthousiaste reacties achtergelaten. Deze zijn na te lezen op de website van het radboudfonds: www.steunradboudfonds.nl

De komende maanden gaat het team achter Het Levend Archief aan de slag met de installatie van de droogruimte in de kassen van Radboud Universiteit. Deze ruimte is noodzakelijk om opslag van zaden voor de langere termijn mogelijk te maken. Voor elke soort zijn de optimale condities anders en de nieuwe ruimte maakt het mogelijk om dit voor elkaar te krijgen.  Maar het opzetten van de ruimte moet zorgvuldig gebeuren en gaat dan ook in samenspraak met de experts van o.a. de Radboud Universiteit, Science4Nature, Floron en Wageningen Universiteit. Tevens biedt de nieuwe installatie ook mogelijkheden tot ander ecologisch onderzoek binnen het Institute for Water & Wetland Research (IWWR) aan de Radboud Universiteit.

Als dank voor de giften krijgen de donateurs o.a. een zakje zaden met een mengsel van mooi bloeiende inheemse soorten dat met zorg is samengesteld door de gezamenlijke kwekers van Het Levend Archief: BioDivers, De Cruydt-Hoeck en De Bolderik.

Geef een reactie