Expositie: Het Levend Archief aan het Naardermeer

27 juni 2021

Op Gasterij Stadzigt aan het Naardermeer is vanaf zondag 27 juni een bijzondere expositie te bezoeken. In samenwerking met Greenpoint Muiderberg, het Hugo de Vriesfonds en Natuurmonumenten is een bezoekersruimte ingericht waar u meer te weten kunt komen over Het Levend Archief, de bijzondere geschiedenis van het Naardermeer en de natuurbescherming en waar de zaden van karakteristieke planten van het Naardermeer van dichtbij kunt bekijken.  

In een originele “Ark van Thijsse”, vernoemd naar Jac. P. Thijsse, de geestelijk vader van de Nederlandse natuurbescherming, kunt u de verscheidenheid van inheemse zaden bewonderen. Speciaal voor deze expositie zijn de zaden bovendien in al hun detail gefotografeerd zodat u de bijzondere aanpassingen aan de omstandigheden in het Naardermeer ‘larger than life‘ kunt zien. Leer bovendien meer over biodiversiteit en waarom het belangrijk is om onze inheemse flora te behouden. De expositie zal de komende tijd verder worden uitgebreid. Zo zal ook ter plekke worden bijgedragen aan het borgen van de zaden van het Naardermeer, onder meer in de bakken die op het gerenoveerde terrein van Stadzigt staan.

De expositie is gemakkelijk te combineren met een bezoek aan Gasterij Stadzigt van Natuurmonumenten in Naarden. Hier kunt u ook de expositie over natuurbescherming in het Naardermeer bezoeken en deelnemen aan een excursie met de boswachter om het gebied zelf te ontdekken.

Bezoek de expositie:

Gasterij Stadzigt, Meerkade 2 A, 1412 AB Naarden

of kijk op

www.gasterijstadzigt.nl

www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/naardermeer


Copyright © 2019 . All rights reserved.

Eén reactie

Geef een reactie